День Цивільного Захисту

Щоб навчити школярів діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 14 квітня у НВК «Школа-гімназія «Галицька» відбувся Єдиний День Цивільного Захисту.

Учні та педагогічний колектив школи удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність правильно і чітко діяти , щоб захистити своє здоров'я та життя.

Вранці школярі зібрались в спортивному залі на Організаційну лінійку, де було оголошено план проведення Дня цивільного захисту.

На 1-му уроці у цікавій та змістовній формі класні керівники Захарова О.В., Сіра В.С., Галабурда Н. Я. розповіли учням 1-А, 2-А, 3-А, 4-А класів про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті, під час подорожі до лісу та про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки, план дій під час радіаційної небезпеки, про правила поведінки на водоймах; провели вікторини «Основи поведінки учнів у надзвичайних ситуаціях». Гімназисти 5-А,5-Б класів протягом 1-4 уроків побували на навчально-ознайомчій екскурсії в ЛДУ БЖД.

На 2- му уроці учні 1-А, 2-А, 3-А класів взяли участь у виставі “The cats house” (вч. Борак І.П., Хомин І.О.)

На 3-му уроці школярі 4-а та гімназисти 1-А взяли участь в практичних заняттях з пожежної безпеки, які проводили тренери з ГО «Самопоміч».

Справжнім тренінгом для учнів 2-А, 3-А та 4-А класів стали заняття "Допоможи собі сам" по наданню першої медичної допомоги, які проводили гімназистки 7-А класу під керівництвом Гончарук І.Є.

В спортивному залі між учнями 5-А, 5-Б та 7-А класів була проведена спортивна естафета з елементами ЦЗ, у якій учні показали злагоджені, чіткі командні дії під час надзвичайної ситуації. Глядачами були, як учні 5-7 класів так і 4-А класу.

За окремою програмою проходив День ЦЗ для молодших школярів. Вихованці 1-а (кл.кер. Бондарук Г.О.), 2-а (кл. кер. Лісовська А.Б.), 2-б (кл. кер. Іванська К.А.), 3-а (кл.кер. Труш У.П.) побували на навчально-ознайомчій екскурсії в Пожежній частині ГУ МНС у Львівській області.

На навчально-виховному заході для 1-4 класів «Світлофор дорожній знак» учні 4-а класу під керівництвом кл. керівника Гаврилюк М. А. представили яскраву практично-розважальну програму про Правила дорожнього руху. Із захопленням глядачі повторювали правила поведінки при переході дороги, вивчали попереджувальні та заборонні знаки.

Останнім етапом Дня ЦЗ за сигналом було проведено оповіщення учасників навчально-виховного процесу про небезпечний предмет в приміщенні школи школи. Учні під керівництвом учителів організовано, без паніки, згідно з планом евакуації покинули приміщення школи та вийшли на подвір’я навчального закладу.

День ЦЗ, який був організований та проведений під безпосереднім керівництвом заступника директора Попової О. В., був проведений на достатньому організаційно-методичному рівні. Успіх його великою мірою залежав від його завчасної підготовки, чіткого керівництва, підбору заходів та правильного визначення складу учасників. Школярі НВК отримали багато корисної інформації та закріпили її на практиці.

Кiлькiсть переглядiв: 86